Hogyan épültek (család) birodalmak a semmiből?
Sikerstoryk estje - EGY este, HÁROM történet
Első történet: A Zwack család története
Október 16. Szerda
elővételes jegy itt: https://tixa.hu/csaladisikerstoryk
Ötkert, Zrínyi utca 4.
Folytatódik méltán népszerű sorozatunk, ahol olyan történeteteket mutatunk be, ahol valaki(k) a semmiből, a nulláról építettek fel valami nagy birodalmat. Ezúttal még különlegesebb lesz az esténk, mert családtörténeteket fogunk bemutatni. Olyan történeteket, ahol birodalmak nem csak felépültek a semmiből, hanem a birodalom öröklődik tovább generációról generációra.
Első történetünk a Zwack család mesebeli története lesz, és sok hölgy örömére, személyesen Zwack Sándorral beszélgetünk majd.
1790-ben dr. Zwack, a császári udvar orvosa, a Habsburg uralkodónak egy korty Unicumot kínált, mint emésztést elősegítő orvosságot. A legenda szerint az uralkodó azt megkóstolva így szólt: Dr. Zwack, das ist ein Unikum! – egyben nevet is adva a gyógynövényitalnak. Innen indult a mesebeli történet.
A vállalat szlogenje és lelkisége- „Csak pozitívan” - annak ellenére megmaradt, hogy nem akármiken mentek keresztül az utolsó 100 évben. A világgazdasági válsággal csaknem tönkrementek, a II. világháború alatt lebombázták a Zwack gyárat is, majd miután a család gyakorlatilag két kézzel építette újjá, a kommunizmus alatt államosították. Zwack Péter (Sándor apukája) szerezte vissza a gyárat a család számára a rendszerváltás környékén, hogy mára újra világmárkává váljon a magyar hungarikum, a híres Zwack Unicum.
Büszkék vagyunk rá, hogy a család és a vállalkozás lelkiségét személyesen Zwack Sándorral ismerhetjük meg.
2. A Gerbeaud - Story
Talán az egyik legszebb és legizgalmasabb feladat az életben, amikor valakinek értékes kincset kell őrizni, sőt tovább nemesíteni. A Gerbeaud bizonyosan az egyik legédesebb és legismertebb gasztronómiai értéke Magyarországnak. Szép ajándék, komoly felelősség és nagy kihívás is egyben egy ilyen üzletet működtetni és a tradíciók őrzése mellett folyamatosan megújulni. A Gerbeaud legenda Kugler Henrikkel kezdődött 160 éve.
családhoz tartozik a Gerbeaud Cukrászdán és Kávéházon kívül a 2 Michelin csillagos Onyx étterem, az Émile- ház (valamint a Cacao - az Émile idén nyitott péksége), egy termelőüzem, a Gerbeaud-catering, hét kávéházi szalon, és az Átrium rendezvényterem a Gerbeaud- házon belül.
A Forbes is címlapon mutatta be a Gerbeaud- storyt, ezt az alcímet adva a történetnek:
„Kockára tették családjuk minden vagyonát, és megmentettek egy márkát...”
A Gerbeaud-t ma Pintér Katalin és lánya, Niszkács Anna vezeti. Egy interjúban így beszéltek a tradícióról és a sikerük egyik titkáról:
„159 év. Ebben annyi erő van, ezt nem lehet kidobni az ablakon. Viszont, ha több százéves recepteket kellene ennünk, komoly bajban lennénk.
Mindenki beszél arról, hogy a tradíciók milyen gyönyörűek. Szerintem csak akkor, ha hozzányúlunk. Ha nem nyúlunk hozzá, akkor az már történelem. A történelmet meg nem esszük meg.”
3. A Zsidai család története
A Zsidai Csoport története 1982-re nyúlik vissza, amikor Roy szülei, Zsidai Ilona és Péter amerikai tanulmány útjáról hazatérve megnyitották a Budai Vár ikonikus éttermét, a Pierrot-t. A Pierrot sikere a ’80-as évek óta töretlen: hollywoodi sztárok, külföldi énekesek és zenekarok, politikusok és ismert közéleti szereplők kedvenc étterme. A csoport történetének második mérföldköve fiuk, Zsidai Roy csatlakozása volt a céghez pontosan 10 évvel ezelőtt. Zsidai Roy korábban közgazdászként dolgozott a Boston Consulting Group nemzetközi tanácsadó cégnél és fantáziát látva a turizmusban és a vendéglátásban, 2008-ban a családi vállalkozáshoz csatlakozott.
2008 óta a cégcsoport nem csak további éttermekkel, hanem hotelekkel is bővült Budapesten, de külföldön is jelen vannak, Bécsben és a dél-spanyolországi Marbellán.
A cégcsoporthoz 17 étterem, terasz és kávéház, valamint 2 boutique hotel tartozik:
- Pesten: Spíler Original, Spíler Shanghai, Jamie Oliver’s Pizzeria, ÉS Bisztró, ÉS Deli, Opera Café, valamint a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház teljes gasztronómiája
- Budán: Pierrot, 21 Magyar Vendéglő, Pest-Buda Vendéglő, Pest-Buda Terasz, Baltazár Grill, Jamie Oliver’s Italian, Spíler Buda
- Bécsben: Jamie Oliver Wien - Marbellán: Baltazár Grill, Spíler Beach Club, Black Rose The Bar
A belépő 1800 Ft elővételben (Október 10-től tudsz venni jegyet) és 2300 Ft a helyszínen.
A belépő 1800 Ft lesz elővételben: https://tixa.hu/csaladisikerstoryk
és 2300 Ft a hekyszínen.
Különleges este lesz, ha jönnél, jelentkezz itt.